Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Vašich emailů, dopisů a vzkazů ...

 

  •  Lenka Dohnalová píše.. 

200000025.png

 

  • Jarda Vít píše.. 

http://kynolog.dogweb.cz/clanek/items/seminar-s-katkou-kramarovou.html?day=20091201

Obrazek 

 

 

 

 

 

 

  • Ahoj Katko,
v sobotu tj. 4. 7. 2009 jsem se zúčastnila Tvého semináře v Pohořelicích. Ještě jednou Ti chci za tento seminář moc poděkovat. Musím přiznat, že jsem měla trošku obavy, že to bude o očním kontaktu a vestách s vypouštěcím mechanismem, jejichž nejsem zrovna zastáncem (protože je používá 90% kynologů a na zkouškách to pak vypadá, jako by byli všichni ve stejnokroji). Ale byla jsem mile překvapena. Hned na začátku sis mě získala svým názorem, že psa lze vycvičit i bez použití elektrického nebo ostnatého obojku. Myslím, že tento přístup už je také vidět málokdy.
Za sebe mám dojem, že hned jsem zase o kousek (nebo o kus) chytřejší. Jela jsem na Tvůj seminář s tím, že pes mi cvičí pěkně a radostně, ale té radosti by to sneslo ještě o něco víc. Cvičila jsem na pamlsky, protože jsem měla dojem, že pro Kendyho není hozený míček patřičná motivace. Naivně jsem si myslela, že za naši předvedenou poslušnost, od tebe dostanu pochvalu. Ale pochvala se nekonala a právem jsi mi vytkla všechny chyby, a poradilas mi, co a jak cvičit. A ejhle, u tebe jsem zjistila, že pro Kendyho míček motivace rozhodně je, ale ne hozený, ale jako předmět na přetahování se. A že je schopen na něj pěkně cvičit. Kromě toho jsem se naučila, že pes se dá odměňovat v ještě vhodnější okamžik, než kdy jsem to dělala já, a že po vydařeném cviku nečeká odměna na psa, ale čeká pes na odměnu. Nebo to, že psovi můžu dát odměnu i v okamžik, kdy si ji nezaslouží (musím ovšem dodržet jistá pravidla). Sice nejsem v kynologii úplný nováček, ale musím přiznat, že jsem u tebe poznala vychytávky, které mě, nevím proč, nenapadly samotnou. Ale od toho mám vlastně Katku Kramářovou J
Takže ještě jednou díky, díky, za nové informace a taky za vydařenou sobotu. A mimochodem, už jsem byla 2x trénovat dle nových zkušeností! Budu se snažit, aby nám to vydrželo, a někdy dám vědět, jak pokračujeme.
Měj se fajn a přeju hodně zdaru na všech frontách.

Marcela Rezková
www.pudlavycvik.wbs.cz

 

  • Ahoj Katko!

    Začnu poděkováním. Díky moc!
    Nevěděla jsem, jak si hrát se psem a už vím. Ani jsem netušila, jak náléhavě jsem se to potřebovala naučit. Teď blbnutí s míčkem baví mě , ale hlavně Hančulu.
    Další věc, která mě hodně oslovila. Celá poslušnost je blbnutí s míčkem protkaná pokyny pro pesana. Moc dobré.

Měj se moc pěkně a ještě jednou díky.


Táňa Pospíšilová

 

  • Ahoj,
    ještě jednou dík za fakt pěkný výklad i ukázky. Zase jsem po dlouhé době
    dostal motivaci k práci s pesanem a snad to někam povede (lepší pozdě
    než vůbec, ne?). Ono mi trvalo víc jak půl roku než jsem vůbec Batynku
    přijak za "svoji" a ne jen jako rodinného psíka ...

Čau a měj se. Pavel

 

  • Katko,
    moc ti děkuji za tvoji metodu bez ostnáče a elektriky, už jsem z toho měla depku, a díky tobě díky, více takových lidí co umí bez násilí vycvičit psa.
    Přeji ti úspěchy v životě a štěstí a zdravé dětičky a splněné sny.

    Čauky Anděla